Vælg en side

Tunnel-, kuppel-, tipi- og geodætiske telte er de fire hovedtyper af teltkonstruktioner, der findes. Hver type har sine egne unikke fordele og ulemper, som kan gøre dem bedre eller dårligere egnet til netop dine behov.

Når det gælder tunneltelte, er de typisk lette og har et stort vindfang til opbevaring af udstyr. De kan også slås op selv i dårligt vejr, da både inderteltet og oversejlet kan slås op samtidig. En ulempe ved tunneltelte er dog, at de måske ikke er så stabile i blæsevejr på grund af deres buede stænger.

Kuppeltelte giver masser af loftshøjde til større grupper med deres høje kuppelform. Og selvom de måske ikke er så de er lettere end tunneltelte og er typisk mere stabile i blæsevejr på grund af deres X-formede stænger. De har også ofte flere lommer og løkker end andre telttyper til ophængning af udstyr eller fastgørelse af presenninger.

Se det store udvalg af telte, hver uge er der nye tilbud på telte.

Tipi-telte giver mest opholdsrum med deres høje og brede form, hvilket gør dem gode til større grupper eller familier. Og selvom det kan tage lidt ekstra tid at sætte op, kan tipier være ekstremt modstandsdygtige over for stærk vind på grund af deres stejle vægge og kegleform. Men på grund af dette design kan de også blive ret varme indeni uden nogen luftstrøm.

Endelig tilbyder geodætiske telte en blanding af egenskaber fra alle tre tidligere designs – de tilbyder både stabilitet og masser af ståhøjde – men kan være ret dyre på grund af deres komplekse design.

Når du skal vælge den rigtige type telt til dit næste eventyr, afhænger det af dine behov og præferencer. Alle fire typer har deres egne unikke fordele, der kan gøre dem bedre egnet til bestemte aktiviteter, så tag dig tid til at overveje hver enkelt, før du køber. Held og lykke med det!