Vælg en side

Du har brug for det rigtige fodtøj, når du skal vandre i ukendt terræn. Vælg de helt rette vandresko, så du kan bevare din komfort og stabilitet på turen. Det er nemmere end du tror. Her er en vejledning til, hvordan du vælger de perfekte vandresko, så du undgår at få våde fødder på din næste eventyr.

Vurder terrænet

Først og fremmest skal du vurdere, hvad for et terræn du vil gå igennem på din vandring. Er det først og fremmest et åbent land, der er tørt? Eller har du planer om at gå i en sumpet skov? Dette vil have stor indflydelse på, hvilken model af vandresko du skal vælge.

Vælg det rette materiale når du vælger vandresko

Hvis risikoen for regn er stor eller det planlagte terræn er mere sumpet, så vil en sko med Gore-Tex® membran være det eneste rigtige. Det ekstra lag i skoens overdel mellem det yderste og inderste lag er uundværligt, da det gør skoen vandtæt men stadig åndbar.

Vil du derimod vandre i tørt og varmt terræn, skal du derimod gå efter en model med et åbent mesh-nylon som overdel. Dette materiale er tyndt og meget åndbart selv under hård aktivitet.

Prøv vandreskoene med det samme

Når du har fundet den rette model, er det vigtigt at prøve dem. Tag et par tynde strømper og et par ligegyldige støvler på og gå en tur derhjemme i ca. 10 minutter. Dette vil give dig et godt indtryk af, hvor komfortable skoene er og om de giver den rigtige støtte til dine fødder. Så er du sikker på, at du har fundet de rette vandresko til din næste tur!

Husk at pleje fodtøjet

Når du har investeret i et par vandresko, er det vigtigt at huske på at pleje dem. Dette sikrer, at de holder længere og forhindrer skader. Brug en skoimpregner, så skoene er mindre modtagelige overfor fugt. Dette forhindrer også at skoene bliver tung og ubehagelig at gå med. Og tag altid vandreskoene af, når du kommer hjem fra turen, så de kan tørre. Dette giver dem en bedre levetid og holder dem komfortable under dine næste vandreture.

Vi håber, at denne guide har givet dig et godt udgangspunkt i valget af vandresko. Lykke til med at udforske naturen på dine egne betingelser!